Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی در مورد عرضه صندوق های دولتی توضیحاتی داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حامد مجلسی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: در ابتدای سال از مصوبه های دولتی واگذاری سهام های شرکت های دولتی در قالب صندوق های  بهETFمردم واگذار شود.

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: صندوق اول که ارائه شد که متشکل از سهامی بانکی و چند سهام شرکت بیمه ای بود، در پذیره نویسی با استقبال عمومی مردم مواجه نشد، اما بعد از اینکه وارد بورس شد و تا حدود سه برابر نیز رشد داشت و مردم این رشد را دیده اند، برداشت این بود که این صندوق خوبی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به عدم اطمینان و اعتمادی که در نزد مردم برای خرید این صندوق وجود داشت، افزود: این رشد منجر به اعتماد مردم شد که می توانست استقبال از صندوق های بعدی را فراهم کند، البته  این صندوق مشکلاتی و ایراداتی دارد که یکی از آن ها این است که بازار گردانی ندارد.

مجلسی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر این طور برداشت می شود که دولت صندوقی ارائه کرد اما بعد از ارائه آن را رها کرده است؛ قیمت NAV ابطال سهم دارایکم حدود 25 هزار است که سهم حدود 17 هزار معامله می شود که نشان از رها بودن صندوق دارد.

وی افزود: این برداشت باعث شد تا  در حالی که شاید تا سه هفته قبل این طور به نظر می رسید که دارا دوم با استقبال زیادی رو به رو شود با توجه به شرایطی که دارا اول داشت؛ اما در حال حاضر با ریزش سنگین سهام های پالایشی در این مدت و تجربه عدم حمایت دقیق و بازارگردانی از دارا اول احتمال استقبال شرایط عمومی کم باشد.

چند صدایی باعث تزلزل می شود

حامد مجلسی با اشاره به چند صدایی هایی که در مورد دارا دوم شنیده شد، گفت: چند صدایی باعث تزلزل می شود و اعتماد مردمی را دچار خدشه می کند؛ این عدم هماهنگی ها می تواند آن چه را که دولت در این چند مدت در این زمینه کاشته است می تواند بر باد دهد، همچنین نوع رفتار حقوقی سهام های داادوم در این مدت اخیر و عرضه ابشاری و حمایت نکردن از سهام نیز شاید عرضه دارا دوم و موفقیت آن را به چالش بکشد

این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: اصل این موضوع طرح خوبی است که امیدوارم با هماهنگی و با حمایت مردم انجام شود؛ در طول پنج ماه پنج میلیون کد بورسی صادر شده است و با احتساب سهام داران سهام عدالت 50 میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم درگیر هستند، که این افراد در این بازار تازه وارد بوده و ریزش بازار را ندیده  و بازار نمی شناسند.

عجله کاری در تصمیمات دولت دیده می شود

مجلسی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه عجله کاری در تصمیمات دولت دیده می شود، افزود: دولت در سال های اول توجه ای به بورس نداشت و اما به یکباره در سال های انتهایی برای جبران کسری بودجه، کنترل نقدینگی و مشکلات تحریم ها به طور ناگهانی و در دقیقه نودی از بورس حمایت می کند.

مجلسی اذعان کرد: تعجیل در این امر با توجه به نبود  زیر ساخت مناسب باعث ایجاد مشکلات فراوان می شود؛ هنگی سیستم و عجله کردن در دادن کدهای بورسی به مردمی که هنوز آموزش ندیده اند از مشکلات در پی آن است.

حامد مجلسی اظهار کرد: در یک سال و نیم اخیر مردم شاید این عرضه های اولیه را دیدند که شخص عرضه اولیه را می گیرد و یک یا دو ماه بعد دو برابر می شود  اما قبل تر عرضه اولیه ارائه می شد که دو روز بعد منفی می شد و صف فروش می شد و شاید خیلی از تازه واردها این موضوع را نمی دانند.

کارشناس اقتصادی ادامه داد: این عجله کردن و ورود افراد بدون آموزش باعث می شود تصور شود بازار همیشه صعودی است و از طرفی نگاه نوسانی و کوتاه مدت به بازار باشد و اگر این اتفاق بیفتد که متاسفانه شاهد این اتفاق نیز هستیم هدف بورس که تامین نقدینگی برای تولید است اتفاق نمی افتد، این مهم زمانی محقق می شود که دید بلند مدت وجود داشته باشد.

عرضه های آبشاری به جو بازار لطمه زد

وی تصریح کرد: متاسفانه بازگردانی و فروش واگذاری سهام عدالت توسط کارگزاری ها و بانک ها به خوبی انجام نشد و دچار عرضه های آبشاری شدیم،  که به جو بازار لطمه زد و فضای بدی تزریق کرد.

حامد مجلسی گفت: این نوع اجرا باعث شد تا سهام ها بخواهد روند صعودی بگیرد سریع سرکوب بشود و مردم حس کنند که بورس در آینده رها می شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: مهمترین عامل رشد بورس در یک سال و نیم اخیر حمایت دولت بوده و تا زمانی که حمایت باشد حرکت بورس به جلو است؛ در مورد کلیت بورس نمی توانیم بگوییم حباب است اما ممکن است یک سهم دارای حباب باشد.

مجلسی با بیان اینکه  وقتی آموزش نباشد نقش کانال ها ی زرد در فضای مجازی بیشتر می شود، ادامه داد:  قطعا قسمتی از بورس حباب است اما سهامی هایی در بورس وجود دارند که نه تنها حباب نیستند بلکه زیر ارزش واقعی آن ها عرضه می شوند و برای سرمایه گذاری های میان مدت و بلند مدت بسیار مناسب است.

وی با اشاره به نقش کلیدی آموزش افزود: نیاز است در این بازار آموزش داد شود و نگاه های نوسانی کوتاه مدت حذف تا بورس به هدف خود نزدیک شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حامد مجلسی دارا دوم سهام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۱۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود

به گزارش «تابناک» به نقل از مس پرس، دکتر حسین مدرس خیابانی در نشستی با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان موسسه صندوق بازنشستگی مس اظهار کرد: موضوع مولد سازی اموال و دارایی‌های صندوق با تشکیل بانک اطلاعاتی و پیگیری موضوعات آن‌ها منجر به سودآوری و اطمینان از تحقق اهداف و برنامه‌ها در آینده خواهد شد.
وی بر ضرورت استقرار حاکمیت شرکتی و ایجاد انسجام و یکپارچگی در سیاست‌گذاری‌های صندوق بازنشستگی و سیاست‌های کلان شرکت ملی صنایع مس ایران تاکید کرد و ادامه داد: ساماندهی امور شرکت‌های تابعه می‌تواند به افزایش سودآوری و ارزش آفرینی آن‌ها از طریق ارتقای کارایی عملیاتی، کاهش هزینه‌ها، بهبود مدیریت ریسک و استفاده از فرصت‌های جدید برای رشد منجر شود.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اهمیت سودآوری شرکت‌های زیرمجموعه صندوق، بر لزوم رعایت الزامات کمیسیون معاملات، تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط و نظام‌مند شدن فرآیندهای این شرکت‌ها در چارچوب بودجه ابلاغی به عنوان راهکارهایی برای دستیابی به این هدف تاکید کرد.
وی بیان کرد: باید به طور مستمر عملکرد شرکت‌های تابعه را رصد و ارزیابی کرد و در صورت نیاز، در برنامه‌ها و فرآیندها تجدید نظر شود.

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال