Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@13:49:21 GMT

عرضه اولیه وسپهر یا پالایش یکم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۱۵۲۳

عرضه اولیه وسپهر یا پالایش یکم؟

صدای ایران- بازار سهام امروز دو فرصت برای علاقه مندان به سرمایه گذاری در بورس در چنته دارد که فعالان بازار می توانند با ارزیابی ریسک و سود، از هر دو فرصت استفاده کنند یا یکی از این دو فرصت را برگزینند یا هیچ یک از این دو فرصت را انتخاب نکنند.مهلت پذیره نویسی صندوق پالایش یکم امروز – یکشنبه ۳۰ شهریورماه ۹۹ – به پایان می رسد و اگر سرمایه گذاران از این فرصت استفاده نکنند انتظار نمی رود مهلت پذیره نویسی تمدید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر امروز عرضه اولیه سهام وسپهر نیز انجام می شود و با توجه به این که قیمت و حجم سهام عرضه شده در این عرضه اولیه نسبتا بزرگ است بخشی از سهامداران نمی توانند یا نمی خواهند از هر دو فرصت سرمایه گذاری استفاده کنند و باید یکی از این دو را انتخاب کنند.
احمد اشتیاقی مدیرعامل کارگزاری بانک آینده در گفتگو با بورس امروز درباره وضعیت صندوق پالایش یکم و عرضه اولیه وسپهر توضیحاتی ارائه کرده است که در ادامه می خوانید.
کف بازار روی یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بسته شده است
اشتیاقی با بیان این که بورس در روز ابتدایی هفته به دلیل مسائل سیاسی ناشی از بحث مکانیسم ماشه در حالت برزخ بود و تحت فشار فروش قرار گرفت، اظهار کرد: به نظر من سهام های پالایشی با قیمت نسبتا خوبی باز شدند و فشار روانی که به دلیل عدم گشایش این سهام ها روی بازار ایجاد شده بود، برطرف شد.
وی ادامه داد: به دلیل این که برای فردا – یکشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۹ – اکثریت برای این سهام ها – مثلا شپنا – صف خرید زدند از فردا بازار شکل متعادلی به خود می گیرد.
اشتیاقی گفت: به اعتقاد من کف بازار روی عدد یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد بسته شده و تا زمان انتخابات آمریکا روند بازار با برخی افت و خیزها رو به بالا خواهد بود و سقف بازار هم طی این مدت(تا انتخابات آمریکا) یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد خواهد بود.
قیمت دلار و تاثیر آن بر بورس
اشتیاقی با اشاره به عامل مهم دیگر موثر بر بازار یعنی قیمت دلار نیز گفت: در حال حاضر قیمت دلار نیمایی قیمت بالایی است که برای بورس سیگنال مثبتی به شمار می رود و صادرکنندگان نیز بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی می توانند ارز خود را به صرافی ها به قیمت حاشیه بازار بفروشند و این امر سودآوری شرکت ها را افزایش می دهد.
وی در مورد آخرین مهلت پذیره نویسی پالایش یکم گفت: اگر پالایشی ها در بازار یکشنبه صف خرید خود را ندهند و صف خرید آنها ماندگار باشد از این پذیره نویسی استقبال خواهد شد اما باید این نکته را یادآور شد که با قیمت های روز شنبه سهام های پالایشی، این صندوق جذابیت بالایی ندارد.
مقایسه جذابیت پالایش یکم و دارا یکم
وی به مقایسه آخرین مهلت پذیره نویسی دارا یکم و دارا دوم(پالایش یکم) پرداخت و گفت: در آخرین مهلت پذیره نویسی دارا یکم، قیمت این صندوق حدود ۷۰ درصد زیر NAV سهام های پرتفوی دارا یکم بود و به همین دلیل دارا یکم برای سرمایه گذاران خیلی جذاب بود، اما پالایش یکم این جذابیت را ندارد و به همین دلیل معتقدم استقبال از این صندوق چندان قابل توجه نباشد.
خرید وسپهر ریسک ندارد
اشتیاقی در مقایسه ریسک و سود پالایش یکم و وسپهر اظهار کرد: با توجه به این که عرضه های اولیه حداقل ۵۰ درصد بازدهی دارند قاعدتا بهتر از صندوقی هستند که امروز پذیره نویسی می شود. وی در این باره توضیح داد:  در حال حاضر دارا یکم ۲۰ درصد زیر NAV معامله می شود و اگر قرار باشد پالایش یکم هم ۲۰ درصد زیر NAV معامله شود بنابراین جذابیت خاصی ندارد و بهتر است که سهامداران همان عرضه اولیه را خریداری کنند که دچار هیچ ریسکی – از نظر سودآوری – نشوند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بورس عرضه اولیه پالایش یکم صدای ایران مهلت پذیره نویسی پالایش یکم عرضه اولیه دارا یکم سهام ها دو فرصت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۱۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد

در گفت‌وگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری با آفریقا مورد بررسی قرار گرفت و به سوالاتی پاسخ داده شد. محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت و داریوش صفرنژاد و مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا به سوالاتی پاسخ دادند.

قنادزاده گفت: مطالعه عمیقی در حیطه ظرفیت‌های مشترکی که با کشور‌های قاره آفریقا داریم، انجام دادیم. سعی کردیم در حوزه‌هایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، تجار شناسایی شوند. مجموعه این بررسی‌ها منجر به این شد که بیش از ۲۰۰ تاجر را از کشور‌های مختلف آفریقا، ثبت نام کنیم. نگاه ما به قاره آفریقا باید دو سویه باشد. یکی از مشکلات ما این بوده که بازار آفریقا را به عنوان بازار مصرف نگاه می‌کردیم. در حالی که بقیه کشور‌ها آفریقا را به عنوان کارخانه تولید مواد اولیه محصولات خود می‌بینند.

او افزود: سعی کردیم صادرکنندگان در حوزه‌های فنی و مهندسی، سلامت، کشاورزی، صنایع غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع فلزی را شناسایی و این افراد را دعوت کنیم.

صفرنژاد گفت: آفریقا به دلیل موقعیت اقتصادی ویژه که دارد باید مورد اهتمام قرار گیرد. آفریقا در دهه اخیر یکی از مناطقی بوده که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نگاه به آفریقا به عنوان یک مجموعه واحد، این امکان را میسر می‌کند که ما بازیگری خود را در عرصه‌های مختلف در سطح این قاره داشته باشیم. نباید نگاهی به عنوان بازار مصرف داشته باشیم و نگاه باید هم افزا باشد.

مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا نیز گفت: کشور‌های آفریقایی از نظر اقتصادی یکدست هستند و به یک بازار بزرگ تبدیل شده‌اند. ایران وارد منطقه‌ای شده است که می‌تواند برای هر دو طرف منافع بسیاری را به همراه داشته باشد. سوابق همکاری‌های دو کشور به صورت دوطرفه بوده است.

قنادزاده گفت: در آفریقا یکی از بهترین مدل‌ها این است که بر منابع اولیه آفریقا سرمایه گذاری انجام دادند و در ازای آن کالا‌های نهایی با ارزش افزوده بالا را به این کشور صادر کنند. به جهت رشد فناوری ایران، یکی از فرصت‌های جدی ما انتقال فناوری و تکنولوژی به آفریقا و نقش آفرینی در توسعه صنعتی کشور‌های این قاره است و در ازای آن بتوانیم تمانی منابع اولیه انجام دهیم. این اجلاس باعث شد که ظرفیت‌های فناوری خود را به طرف‌های آفریقایی معرفی کنیم و پتانسیل آن‌ها را نیز شناسایی کنیم. در حوزه تهاتر به آفریقا که محدود به تهاتر کالا نمی‌شود نیز فضای بازی وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد