Web Analytics Made Easy - Statcounter

پذیره نویسی صندوق پالایشی یکم یا همان دارا دوم پس از حواشی که داشت، از اوایل شهریور ماه آغاز شد و اما براساس آمار پذیره نویسی آن از طریق کارگزاری‌های بورسی فقط 17 درصد از واحدهای آن فروش رفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ براساس قانون بودجه امسال وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است تمام یا بخشی از سهام و دارایی‌های دولتی دستگاه‌های اجرائی زیرمجموعه قوه مجریه و باقی‌مانده سهام متعلق به دولت و شرکت‌های دولتی در بنگاه‌های مشمول واگذاری را مطابق روشهای مندرج در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی را قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس (ETF) تا سقف 30 درصد تخفیف واگذار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت در ابتدا تصمیم گرفت سهام خود را در شرکت‌های در قالب سه صندوق دارا یکم، دارا دوم و دارا سوم واگذار کند.

پذیره نویسی صندوق دارا یکم (سهام بانک‌های صادرات، ملت، تجارت و بیمه البرز و اتکایی) از روز 14 اردیبهشت ماه امسال آغاز شد و حدود 37 ردصد واحدی این صندوق فروش رفت. با توجه رشد قیمتی سهام 5 شرکت دارا یکم در روز بازگشایی نماد دارا یکم سرمایه گذاران سودی حتی 180 درصدی نصیب سرمایه گذاران کرد و امروز هم با توجه به ریزش بورس دارندگان دارا یکم همچنان سود 100 درصدی کسب کردند.

پس از پذیره نویسی و عرضه اولین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله و سود آن، همه منتظر صندوق دارا دوم بودند و پیش بینی می‌شد از عرضه دومین صندوق دولتی استقبال خوبی صورت گیرد.   رشد بورس هم ادامه داشت و بازدهی شاخص کل به حدود 300 درصد رسیده بود؛ همه منتظر آغاز پذیره نویسی دارا دوم بودند که اختلاف دو وزارتخانه اقتصاد و نفت و عدم همانگی باعث ایجاد حواشی برای این صندوق قابل معامله شد. ابتدا وزارت نفت در روز 19 مرداد ماه عرضه سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس در قالب صندوق قابل معامله منتفی دانست و قرار شد این سهام به صورت بلوکی عرضه شود اما این اختلاف که باعث آغاز روند منفی و نزولی در بورس شد که تاکنون هم ادامه دارد.   در نهایت دولت اعلام کرد قرار است پذیره نویسی و عرضه قابل معامله پالایشی یکم یا همان دارا دوم در شهریور ماه اجرایی شود و در نهایت پذیره نویسی آن از روز 5 شهریور ماه آغاز شد و با دو بار تمدید تا روز گذشته 30 شهریور ماه ادامه داشت.   دولت همچنین با افزایش سهام قابل واگذاری به صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله صنایع پالایش نفت، شامل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های پالایش نفت تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران از 20 درصد به 30 درصد هم موافقت کرد.   روز گذشته مهلت پذیره نویسی صندوق دارا دوم یا همان پالایشی یکم به پایان رسید. صندوقی که به خاطر اتفاقات و حواشی پیش آمده، حضورش با تاخیر و ابهام همراه گشت، لغو شد و بالاخره به هر نحوی که بود درج و عرضه شد و بالاخره به ایستگاه پایانی پذیره نویسی رسید.    براساس آمارها کل واحدهای صندوق پالایشی یکم حدود 6 میلیارد و 193 میلیون و 406 هزار و 493 واحد بود که با اسقبال کم رنگ سرمایه گذاران مواجه شد و در مدت 25 روز پذیره نویسی فقط 17 درصد واحدهای آن از طریق کارگزاری‌ها فروش رفت.   در مجموع یک میلیارد و 74 میلیون واجد صندوق پالایشی یکم توسط بورسی‌ها مورد پذیره نویسی قرار گرفت. هر چند مردم می‌توانستند از طریق بانک‌ها هم اقدام کنند اما به نظر می‌رسد با توجه به برآوردها فقط 20 درصد واحدهای دارا دوم پذیره نویسی شده است.   علت عدم استقبال مردم هم چند دلیل دارد؛ نخست اینکه قیمت سهام این چهار پالایشگاه افت شدیدی داشته به در یک ماه گذشته به طور متوسط حدود 20 درصد افت داشته است که خرید واحدهای صندق پالایشی یکم را با توجه به 30 درصد تخفیف، توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری نداشت. از سوی دیگر با توجه به برنامه دولت و تصمیماتش باعث ایجاد ترس در بازار سرمایه شد همچنان چشم انداز مثبتی از آینده بورس وجود ندارد و تا کنون حمایت‌ها به مرحله اجرا نرسیده است.   هر چند عرضه دارا یکم سود 100 درصدی به سرمایه گذاران خود رساند همه نگاه‌ها به سمت دارا دوم رفته بود اما تصمیمات و دولت و حواشی و ریزش بورس باعث شد استقبال خیلی کمی از پذیره نویسی و عرضه صندوق پلایشی یکم صورت بگیرد.     انتهای پیام/ن

منبع: دانا

کلیدواژه: سرمایه گذاران صندوق پالایشی سرمایه گذاری قابل معامله پالایشی یکم پذیره نویسی پالایش نفت صندوق دارا شهریور ماه دارا یکم دارا دوم فروش رفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال

به گزارش خبرنگار مهر، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی امروز در نشست خبری سالانه خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسب‌وکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال مطرح شده است و این مساله تصوری مبنی بر این که فشار بیرونی برای واگذاری سهام استارتاپ‌های بزرگ وجود دارد، ایجاد کرده است، گفت: پیش از این، یک عده صحبت‌های نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسب‌وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح می‌کردند، این حساسیت به وجود آمده است اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد.

دهقانی چنین واگذاری‌هایی را نشان‌دهنده بلوغ این حوزه عنوان کرد و گفت: این روند بدین معناست که کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایه‌های بزرگ از سایر شرکت‌ها جذب می‌کنند که در نهایت به بزرگ شدن جدی این کسب‌وکارها منجر می‌شود. یکی از این کسب‌وکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایه ۳۰۰ واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه هدف ما حاکمیتی کردن استارتاپ‌ها نیست، گفت: سال گذشته با بعضی چالش‌ها و مشکلاتی که برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به وجود آمد چنین تصور می‌شود که اراده‌ای وجود دارد که مایل است در مدل مدیریتی کسب‌وکارهای این حوزه تغییراتی ایجاد کند. این در حالی است که هم من هم آقای زارع‌پور دفاع و حمایت همه‌جانبه از کسب‌وکارها داشتیم. سال گذشته و در جریان توقف برخی از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، همان موقع به صورت محکم و متقن، بر ضرورت ادامه روند ادامه فعالیت کسب و کارهای این حوزه تاکید و بیان کردم، بستن کسب و کار به مردمی آسیب می زند که از آن استفاده می کنند، موضعی که مورد تأکید صریح ویژه شخص رییس جمهور و وزیر ارتباطات بود.

دهقانی بیان کرد: معتقدم راه کمک به فضای کسب و کارهای دیجیتال کشور، حذف و تعطیل کردن این کسب و کارها نیست. تکرار می‌کنم اگر با فضا و ساختار این شرکت‌ها مشکلی هست، نباید آن‌ها را تعطیل کرد و باید فضای رقابت سالم را تسهیل کرد.

وی با تاکید بر اینکه ما به هیچ عنوان موافق تعطیلی کسب‌وکارها نیستیم، افزود: حرف من این بود که اگر می‌خواهیم کاری در این زمینه انجام بدهیم باید این باشد که به جریان‌های اصیل و انقلابی فرصت رقابت بدهیم اما این که این کسب‌وکارها به نیروهای انقلابی و حاکمیت واگذار شود کاملا غلط است. حرف ما این است که کسب‌وکارها را نبندیم و به جای آن از جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها استفاده کنیم.

کد خبر 6090121 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات