Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@13:09:16 GMT

روزهای بد پالایش یکم ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۰۸۸۰

روزهای بد پالایش یکم ادامه دارد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تعادل، وضعیت حال حاضر نیز معمول است و میزان حجم معاملات و ورود پول توسط سهامداران حقیقی طی هفته‌های اخیر نشان‌دهنده این است که بازار سرمایه تا پایان سال می‌تواند روند متعادل، روبه بالا و به دور از هیجانی داشته باشد اما یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که طی هفته‌های اخیر رخ داد و سروصدای زیادی به همراه داشت، بازگشایی صندوق «پالایش‌یکم» پس از آن همه‌کش و قوس، بدون بازدهی درخور و رسیدن قیمت آن به نرخ زمان پذیره‌نویسی (۱۰ هزار تومان) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر صندوق پالایش اکنون به معضل سهامدارانی تبدیل شده که طی ماه قبل سرمایه خود را به نیت کسب سودی منطقی یا برای جلوگیری از افت ارزش پولشان بلوکه کردند ولی در حال حاضر با گذشت بیش از سه ماه نه‌تنها عایدی نداشته‌اند بلکه متحمل زیان نیز شده‌اند. بازار سرمایه تقربیا یک ماه است که از شرایط ریزش و اصلاح سنگین فاصله گرفته و لازم است تا مسوولان نسبت به ادامه روند بازار محتاط‌تر و با تأمل بیشتری گام بردارند. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که فعالان کهنه کار بازار سهام بر این باورند با روشن شدن وضعیت انتخابات امریکا از یکسو و عدم بازدهی سایر بازارهای مالی و دارایی از سوی دیگر، بورس را می‌توان تا پایان سال نقطه بسیار جذابی برای معامله‌گران و سهامداران و همچنین جمع‌آوری نقدینگی در نظر گرفت. همچنین پس از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس مشخص شد، دولت سال آینده هم برنامه ویژه‌ای برای واگذاری شرکت‌ها در بازار سهام خواهد داشت و کارشناسان اقتصادی معتقدند لازمه چنین اقدامی ابتدا جلب اعتماد مردم و پرهیز از رفتارهای مخرب خواهد بود و مردم باید بتوانند با اطیمنان خاطر پول خود را به بازار سهام بسپارند.

   «پالایش‌یکم» صبر سهامداران را  لبریز کرد

در خردادماه سال جاری که خبر واگذاری ETF دوم یا همان صندوق پالایشی متشکل از سهام چهارپالایشگاه بزرگ کشور (تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس) منتشر شد، بسیاری از مردم درصدد پیش خرید آن برآمدند تا همانند «دارایکم» سود خوبی نصیب آنها شود، در ادامه این ماجرا مرداد ماه اختلاف نظر، کج‌سلیقگی و یک‌بام ‌و دوهوای مسوولان اقتصادی و سازمان خصوصی‌سازی در خصوص عدم واگذاری صندوق مذکور منجر شد تا موجی از بی‌اعتمادی بلای جان بازارسهام شود و روند ریزشی سه ماهه شاخص کل از همان زمان آغاز شد و خیلی از سهامداران عطای سرمایه‌گذاری در بورس را بر لقایش بخشیدند. سرانجام و پس از کش‌وقوس‌های فراوان بالاخره تصمیم برآن شد تا هر کدملی بتواند سهام صندوق پالایش را تا سقف پنج میلیون تومان خریداری کند. اگر از تمام جریاناتی که در این مدت چند ماهه عامل ریزش بازار بود بگذریم، پس از اینکه حدود سه ماه پول مردم برای خرید «پالایش‌یکم» بلوکه شده بود، صندوق پالایشی یکم دوهفته قبل بازگشایی شد و بازدهی خوبی نداشت، به گونه‌ای که در‍ پایان آخرین روز معاملاتی هفته قبل تا رنج منفی هم پیش رفت و به قیمت پذیره‌نویسی خود (۱۰ هزار تومان) رسید. این اتفاق منجر شد تا اعتراض بسیاری از سهامداران و متقاضیان آن بلند شود که چرا پس از آن همه جنجال اکنون باید بدون کسب سود اقدام به فروش صندوق مورد نظر کنند. به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه، لازم است دولت برای «پالایش‌یکم» نه فقط در اسم بلکه به‌طور جدی بازارگردان تعیین کند تا شرایط به گونه‌ای پیش رود که سهامداران متحمل زیان فراوان نشوند. به عبارت دقیق‌تر وضعیت چنین سهام بزرگی که روند آن تابعی از سهام پالایشگاه‌های مطرح کشور است، نیازمند مدیریت قوی و نقدینگی بالایی خواهد بود.

    سهم ETFها درلایحه بودجه ۱۴۰۰

بااین وجود سهم بورس و فروش دولتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزایش یافت و بر اساس متن لایحه بودجه ۱۴۰۰، واگذاری سهام در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس (ETF) مشروط به اینکه تشکیل این صندوق‌ها با مدیریت دولتی برای بلندمدت نباشد یا عرضه سهام به روش ثبت سفارش مجاز است. طبق بند الف تبصره دو لایحه بودجه، علاوه بر روش‌های فوق، واگذاری سهام در قالب صندوق‌های سرمایه‌‌گذاری قابل معامله در بورس (ETF) مشروط به اینکه تشکیل این صندوق‌ها با مدیریت دولتی برای بلندمدت نباشد یا عرضه سهام به روش ثبت سفارش نیز مجاز است. همچنین در صورت واگذاری در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس، پس از ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری، انتقال سهام مذکور در قالب معاملات خارج از جلسه رسمی معاملات بین صندوق‌ها و عرضه واحدها و صندوق‌های یادشده به عموم امکان‌پذیر است. عرضه سهام شرکت‌ها به روش ثبت سفارش یا در قالب صندوق‌های سرمایه‌گذاری تا سقف ۳۰ درصد مشمول تخفیف است. میزان تخفیف توسط هیات وزیران تعیین می‌شود. وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی مجازند با هماهنگی وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به تأسیس صندوق‌ها با حداقل سرمایه ۱۰ میلیارد ریال به صورت نقد یا غیرنقد (در قالب انتقال سهام دولت از شرکت‌های فهرست شده در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران) اقدام کنند.

    وعده  دارا سوم در زمان  سرگردانی پالایشی یکم

تقربیا بیست و سومین روز از مهرماه بود که عباس‌معمارنژاد در خصوص واگذاری سهام دولتی گفت: باقیمانده سهام دولت در سه بانک خصوصی شده در قالب دارا سوم یا صندوق قابل معامله بورسی (ETF) با تخفیف ۲۰ درصد برای هر کد ملی تا سقف ۵ میلیون تومان ارایه می‌شود. وی در مورد اینکه با توجه به تخفیف در نظر گرفته شده برای خرید دارا یکم و دارا دوم آیا این تخفیف جدا از آن است، گفت: کسانی که قبلا تا ۵ میلیون تومان سهام دولت را در قالب دارا یکم و دارا دوم (پالایشی یکم) خریداری کرده‌اند، هم می‌توانند واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق دارا سوم را برای هر کد ملی تا سقف ۵ میلیون تومان با تخفیف ۲۰ درصد خریداری کنند معمارنژاد افزود: تخفیف در نظر گرفته شده برای خرید واحدهای دارا سوم جدا از تخفیف صندوق‌های دارا یکم و دارا دوم است و ربطی به آنها ندارد معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی و چگونه می‌توان واحدهای دارا سوم را خریداری کرد، گفت: تمام تلاشمان این است که در هفته‌های اول آبان‌ماه این صندوق دارا سوم را در بورس ارایه کنیم و دارنده هر کد ملی می‌تواند واحدهای این صندوق را خریداری کند و الزامی به داشتن کد بورسی نیست. بنابراین آنهایی که کد بورسی دارند از طریق کارگزاری‌های خود یا از طریق شبکه بانکی و آنهایی که کد بورسی ندارند، از طریق درگاه‌های الکترونیکی بانک‌ها می‌توانند نسبت به خرید واحدهای سرمایه‌گذاری دارا سوم تا سقف ۵ میلیون تومان اقدام کنند. وی این را هم گفت: مصوبه هیات دولت برای واگذاری دارا سوم گرفته شده، باید این مصوبه به زودی ثبت شود و سعی می‌کنیم در اولین فرصت حتی‌الامکان هفته اول آبان یا نهایتا تا آخر آبان دارا سوم را در بورس ارایه کنیم. این وعده در نخستین ماه پاییز اعلام شده و حال حاضر نیز در آستانه زمستان هنوز این عرضه انجام شده و اگر هم این عرضه در بازار صورت گیرد موجبات نزول بازار را فراهم می‌سازد و درنتیجه شاهد سقوط عمیق‌تری دربورس و بازارسهام خواهیم بود. به‌طور کلی دولت با حمایت‌های ضد و نقیض خود باعث شد که میزان اعتماد مردم نسبت به بازارسهام کاهشی شود، درنهایت این وضعیت باعث می‌شود که استقبال چندانی در خصوص سهام دولتی در بازار سرمایه وجود نداشته باشد.

پربیننده ترین ارزش سهام عدالت من (۲۲ آذرماه) هفته‌ای مثبت برای همه بازار‌ها/ بیشترین سود نصیب خریداران طلا شد فرآیند ثبت‌نام دارندگان سهام عدالت در سامانه سجام اعلام شد واریز سود سهام ۱۰ میلیون سهامدار با سامانه سجام نقشه بورس امروز بر اساس ارزش معاملات/ آغاز هفته با سبزپوش شدن بازار

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرمایه بازار سرمایه بازار سهام بازار بورس فرابورس ریزش بورس قالب صندوق های سرمایه صندوق های سرمایه گذاری لایحه بودجه ۱۴۰۰ ۵ میلیون تومان بازار سرمایه صندوق پالایش قابل معامله دارا سوم پالایش یکم سهام دولت شرکت ها تا سقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت