Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه  در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه دولت می‌خواست با فروش سهام همچنان در بانک‌ها مدیر کند، اظهار کرد: دولت در تابستان سال قبل سهام مازاد خودش را در بانک‌ها به صورت یونیت‌های صندوق که صندوق دارا یکم نام گرفت با تخفیف ۲۰ الی ۳۰ درصدی به سهامداران واگذار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: زمانی که این صندوق واگذار شد، حق رای و مدیریت برای خود دولت باقی ماند؛ به عبارتی یک نوع تامین مالی انجام گرفت بدون آنکه حق رای و حق مدیریت واگذار شود.

خبری زاد در ادامه بیان کرد: دولت اگر مستقیم سهام را به فروش می‌رساند، خریداران آن سهام خودشان حق رای پیدا می‌کردند و می‌توانستند در مجامع رای دهند. دولت با این شکل واگذاری در قالب صندوق حق مدیریت و حق رای را واگذار نکرد و فقط تامین مالی انجام داد، بنابراین این موضوع به نفع خود دولت شد.

بیشتر بخوانید 

تضاد سیاستی بانک مرکزی با بورس/ ارزش بازار سرمایه در کمتر ۱۵ ماه به ۳۰۰ میلیارد دلار رسید!

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که کلیت این اتفاق چه جهتی به بازار سرمایه داد؟ بیان کرد: در آن زمان استقبال زیادی از بازار سرمایه وجود داشت. اردیبهشت تا خرداد سال گذشته که اوج ورود تقاضا به بازار سرمایه بود و دولت نیز خیلی تبلیغات مثبت در رابطه با صندوق دارایکم و نیز صندوق پالایش یکم (صندوق پالایشی) انجام داد به سرمایه گذار خرد این خط را داد که امکان افت و زیان برای صندوق‌ها وجود ندارد و این صندوق‌ها سهام ارزان قیمتی هستند که به سهامداران واگذار شده است.

او در ادامه توضیح داد: نا گفته نماند که در ابتدا شرایط این صندوق‌ها مناسب بود، اما در حال حاضر آن‌ها در زیان هستند. در ابتدا رفتار مسئولان این جهت را به بازار داد که ضرر و زیانی در بازار وجود ندارد اما بعد از آن همه چیز معکوس شد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان گفت که موضوع فروش صندوق‌ها یکی از علل ریزش بازار بوده است؟ گفت: به طور کلی فروش بی محابای سهام به سهامدار خرد در آن بازه زمانی و خروج پول از بازار سرمایه از دلایل اصلی ریزش بازار بوده است. یک بخشی از فروش باید کنار گذاشته می‌شد تا در هنگام ریزش‎ها بتواند از بازار حمایت کند.

او در پایان تصریح کرد: خروج کامل دارایی به صورت فروش صندوق‌ها یا فروش مستقیم سهام به طور مثال در شرکت‌های معدنی و فلزی، شستا و یا سهام عدالت که دولت به شکل مستقیم سهامش را به فروش رساند، سبب خروج نقدینگی از بازار سرمایه شد و ریزش‌های بازار سرمایه را به دنبال داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بانک مرکزی بازار سرمایه بورس ایران بازار سرمایه صندوق ها حق رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۳۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد